Home > Bestanden > CMD.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een CMD fout

CMD.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of CMD.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om CMD.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Command Processor. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat CMD.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

CMD.exe bestandsinfo

Het proces Windows Command Processor of Stub of Windows-opdrachtprocessor hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of wyflEMBhddchRY van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: cmd.exe is de Microsoft Windows Commando Prompt. The commando prompt biedt een op tekst gebaseerde toegang tot het bestandssysteem en de programma’s op je computer. Enkele toepassingen lanceren cmd.exe automatisch, als onderdeel van hun normale werking. Als je cmd.exe beëindigt, kan het gebeuren dat dergelijke programma’s niet langer meer goed werken. Dit bestand moet je niet verwijderen van je computer.

Gedetailleerde Analyse: CMD.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. CMD.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 388,608 bytes (44% van alle voorkomende bestanden), 389,120 bytes en nog 12 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/cmd.exe.html 
Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het programma is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als CMD.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 21% gevaarlijk. Bestandsformaat is 301,568 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 187,519 bytes of 318,976 bytes. Bestand CMD.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Het proces is niet zichtbaar. CMD.exe kan toepassingen monitoren.
  • Als CMD.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 24% gevaarlijk. Bestandsformaat is 388,608 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 399,360 bytes. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows kernbestand. Bestand CMD.exe is een bestand met Microsoft signatuur.
  • Als CMD.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk. Bestandsformaat is 23,040 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 696,000 bytes.
  • Als CMD.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 36,868 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als CMD.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het CMD.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
44 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over CMD.exe, deel je kennis dan en help anderen.

CMD scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.