Home > Bestanden > ctfmon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een ctfmon fout

Ctfmon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of ctfmon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om ctfmon.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update CTF Loader. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat ctfmon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Ctfmon.exe bestandsinfo

Het proces CTF Loader of Cicero Loader of eMule of SoBit Mail Service of Shareaza Ultimate File Sharing

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of wsgta of Microsoft Office Professional Edition (versie 2003) of Microsoft® Windows NT® Operating System of Shareaza of So Bit of eMule of as

van Microsoft (www.microsoft.com) of Shareaza Development Team (www.shareaza.com) of SoBit of http://www.emule-project.net..

Omschrijving: Het bestand Ctfmon.exe behoort tot de Microsoft Office Suite. Wanneer u een Microsoft Office-programma, het bestand Ctfmon.exe loopt op de achtergrond, zelfs nadat u Sluit alle Office-programma's. Ctfmon.exe controleert de actieve vensters en biedt tekstinvoer ondersteuning voor spraakherkenning, handschriftherkenning, toetsenbord, vertaling en andere alternatieve gebruikersinvoer technologieën.

Gedetailleerde Analyse: ctfmon.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand ctfmon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 15,360 bytes (94% van alle voorkomende bestanden), 40,448 bytes en nog 39 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/ctfmon.exe.html 
De toepassing is niet zichtbaar. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, Userinit). Bestand ctfmon.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 22% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk. Bestandsformaat is 15,360 bytes (68% van alle voorkomende bestanden), 8,704 bytes, 180,224 bytes of 9,728 bytes. Het bestand is een Windows systeembestand. De toepassing is niet zichtbaar. Het is een bestand met Microsoft signatuur.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,811,732 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 20,062 bytes en nog 7 varianten. Bestand ctfmon.exe is geen Windows kernbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Er is geen bestandsinformatie. Ctfmon.exe kan zichzelf verbergen, toepassingen monitoren en onthoud inputs.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 291,908 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 15,360 bytes en nog 4 varianten.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (42% van alle voorkomende bestanden), 53,248 bytes, 291,908 bytes, 5,798,912 bytes of 15,360 bytes.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (85% van alle voorkomende bestanden) of 49,152 bytes.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 49,762 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 39,273 bytes.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,680 bytes.
 • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 368,640 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als ctfmon.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het ctfmon.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
286 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over ctfmon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

ctfmon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.