Home > Bestanden > dllhost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een dllhost fout

Dllhost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of dllhost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om dllhost.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update COM Surrogate. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat dllhost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Dllhost.exe bestandsinfo

Het proces COM Surrogate hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of COM+ System Applications of cito van Microsoft (www.microsoft.com) of apatia chi..

Omschrijving: Dllhost.exe is een proces ter ondersteuning van het Microsoft Distributed Component Object Model (DCOM), onderdeel van de architectuur van het systeem van de moderne versies van Windows en andere Microsoft-producten, en ook een aantal programma's gemaakt door andere bedrijven. Onder normale omstandigheden wordt dit proces opgestart wanneer dat nodig is voor het beheer van dynamic link library (DLL) software-componenten, en vervolgens beëindigt het zichzelf. Het wordt beschouwd als een kern-besturingssysteem onderdeel.

Gedetailleerde Analyse: dllhost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand dllhost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 5,120 bytes (64% van alle voorkomende bestanden), 7,168 bytes en nog 9 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/dllhost.exe.html 
Bestand dllhost.exe is een Windows systeemcomponent. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 6% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,168 bytes (89% van alle voorkomende bestanden), 4,608 bytes, 5,632 bytes of 9,728 bytes. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Het programma is niet zichtbaar.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 417,792 bytes (83% van alle voorkomende bestanden), 393,216 bytes, 731,648 bytes of 438,272 bytes. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\User Shell Folders, Run, MACHINE\Run). Het is geen Windows systeembestand. Programma is niet zichtbaar. Dllhost.exe kan toepassingen monitoren en andere programma's manipuleren.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 762,368 bytes (44% van alle voorkomende bestanden), 1,105,920 bytes en nog 4 varianten.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 393,216 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 5,120 bytes of 417,792 bytes.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 81% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,312 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 10,240 bytes.
  • Als dllhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 656,384 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als dllhost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het dllhost.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
73 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over dllhost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

dllhost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.