Home > Bestanden > explorer.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een explorer fout

Explorer.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of explorer.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om explorer.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows Explorer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat explorer.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Explorer.exe bestandsinfo

Het proces Windows Explorer of Windows Verkenner of Win of ams60_launch of Explorador de Windows of AutoPlay Application of Utforskaren of mute

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Windows Updater of Win of Projekt_Neu of Sistema operativo Microsoft Windows of Projekt1 of AutoPlay Media Studio (versie 6.0 Launcher)

van Microsoft (www.microsoft.com) of PRIVAT of air of aaaa of JADSHGAGAG of re e56iurtfg hdfkg kgfhdfhd of 345 gjh rkjyh hfdgsd sd of P4zx..

Omschrijving: explorer.exe is het belangrijkste Windows Explorer proces; je zou eigenlijk kunnen zeggen dat dit proces Windows "is", omdat het verantwoordelijk is voor de meeste dingen die je ziet en voor interactie met het besturingssysteem. Het beheert de grafische gebruikersinterface, actieve taken, zorgt ervoor dat u programma's kan opstarten en implementeert de Windows-interface van het bestandensysteem. Windows zal automatisch proberen opnieuw op te starten indien dit proces crasht of wordt stopgezet.

Gedetailleerde Analyse: explorer.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Explorer.exe bevindt zich in de map C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 1,033,216 bytes (27% van alle voorkomende bestanden), 1,033,728 bytes en nog 121 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/explorer.exe.html 
Explorer.exe is een Windows kernsysteembestand. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Explorer.exe kan onthoud inputs. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 1% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als explorer.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 36,864 bytes (26% van alle voorkomende bestanden), 168,100 bytes en nog 44 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\RunOnce, Winlogon\Shell, User Shell Folders, batfile, comfile, RunOnce, cmdfile, DEFAULT\Run, MACHINE\User Shell Folders). Explorer.exe kan toepassingen monitoren, onthoud inputs en zichzelf verbergen.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,478,612 bytes (69% van alle voorkomende bestanden), 1,440,354 bytes en nog 12 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Er is geen omschrijving van het programma. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\RunOnce, Winlogon\Shell, User Shell Folders, batfile, comfile, RunOnce, cmdfile, DEFAULT\Run, MACHINE\User Shell Folders). Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Explorer.exe kan onthoud inputs.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 69% gevaarlijk. Bestandsformaat is 62,976 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 64,000 bytes en nog 21 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 219,136 bytes (5% van alle voorkomende bestanden), 36,876 bytes en nog 17 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk. Bestandsformaat is 212,101 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 24,064 bytes en nog 5 varianten.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 88,064 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 682,480 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 19,794 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 392,704 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 180,284 bytes.
 • Als explorer.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 159,744 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als explorer.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows bevinden. Controleer daarom het explorer.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
215 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over explorer.exe, deel je kennis dan en help anderen.

explorer scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.