Home > Bestanden > IDMan.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een IDMan fout

IDMan.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of IDMan.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om IDMan.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Internet Download Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat IDMan.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

IDMan.exe bestandsinfo

Het proces Internet Download Manager (IDM) of Internet Download Manager Application (IDM) hoort bij de software Internet Download Manager of Internet Download Manager (IDM) van Tonec (www.tonec.com) of Internet Download Manager Corp., Tonec of HOSTJSC..

Omschrijving: Windows heeft IDMan.exe niet nodig. IDMan.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van de map "Mijn Bestanden" of in een submap van de map Windows Temp - common is C:\Program Files\Internet Download Manager\. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 3,220,912 bytes (6% van alle voorkomende bestanden), 2,594,224 bytes en nog 87 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/idman.exe.html 
Het is geen Windows systeemcomponent. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run). Het proces is niet zichtbaar. IDMan.exe kan onthoud inputs en toepassingen monitoren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 47% gevaarlijk.

  • Als IDMan.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,174,016 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 3,220,912 bytes of 3,491,264 bytes. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run). Bestand IDMan.exe is geen Windows systeemcomponent. Het bestand heeft een digitale signatuur. IDMan.exe kan onthoud inputs en toepassingen monitoren.
  • Als IDMan.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,179,952 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,606,512 bytes. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run). Het is geen Windows systeemcomponent. IDMan.exe kan onthoud inputs en toepassingen monitoren.
    Als u het programma wil verwijderen, gaat u naar het Configuratiescherm ⇒ Software ⇒ Internet Download Manager.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als IDMan.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het IDMan.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Het is een stuk software dat bij Adobe Flash Player bijgevoegd is om updates binnen te halen. Echter vreet het rotprogramma 100% van je CPU op als hij niks kan vinden en blijft zoeken.
mmd
Ik vond IDMan.exe in de directory C:\Users\Gebuiker\AppData\Roaming\Adobe\Flash Player\Cache samen met een vbs file een bat bestand en een aantal dll bestanden. Geen idee wat het daar doet. In het batch bestand staat de volgende instructie: @echo off %windir%\system32\reg.exe add HKCU\software\microsoft\windows\currentversion\run /v AdobeFlashPlayer /d "wscript \"%appdata%\Adobe\Flash Player\Cache\IDMcache.vbs\" \"%appdata%\Adobe\Flash Player\Cache\IDMcache.bat\"" /f start /b /normal "a" "%appdata%\Adobe\Flash Player\Cache\IDMGrHlp.exe" In het VBS bestand staat de volgende instructie: CreateObject("Wscript.Shell").Run """" & WScript.Arguments(0) & """", 0, False De andere bestanden zijn: libcurl.dll pthreadGC2.dll zlib1.dll Als ik de exe wil verwijderen dan kan dat niet. Hij zegt dan: IDMGRHLP,dll kan niet worden verwijderd omdat het in IDMAN,exe is geopend.
Erik Alers
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van IDMan.exe: gebaseerd op 1 stem met 2 reviews.
51 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet"). Eén gebruiker heeft het als niet zo gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over IDMan.exe, deel je kennis dan en help anderen.

IDMan scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.