Home > Bestanden > iexplore.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een iexplore fout

Iexplore.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of iexplore.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om iexplore.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Internet Explorer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat iexplore.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Iexplore.exe bestandsinfo

Het proces Internet Explorer of NirCmd of Windows Explorer of Stub of Updater of ultimo

hoort bij de software Windows Internet Explorer (versie 9, 8) of Microsoft Windows Operating System of Adobe Flash Player ActiveX of Adobe Flash Player (versie 10 ActiveX, 11 ActiveX) of Internet Explorer (versie 11, 11 Release Preview) of Super DVD Creator (versie 9.8 Full, 9.8 Trial, 9.8 Trial Version) of NirCmd of csrss

van Microsoft (www.microsoft.com) of OTAN of NirSoft (www.nirsoft.net) of EhG CoRp of WinUpdate..

Omschrijving: Dit is de Micosoft Internet Explorer web browser, die aanwezig is telkens u gebruik maakt van deze browser. Nuttig om weten is dat dit proces soms kan worden weergegeven in de takenlijst, zelfs als u alle browservensters gesloten heeft. Het blijft namelijk lopen op de achtergrond om sneller te kunnen reageren op toekomstige browser aanvragen.

Gedetailleerde Analyse: iexplore.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand iexplore.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (generally C:\Program Files\Internet Explorer\). Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 638,816 bytes (24% van alle voorkomende bestanden), 93,184 bytes en nog 89 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/iexplore.exe.html 
Het bestand is een Windows systeemcomponent. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als iexplore.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 75% gevaarlijk. Bestandsformaat is 15,872 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 43,520 bytes en nog 7 varianten. Programma heeft geen bestandsomschrijving. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunServices, RunOnce, User Shell Folders, scrfile, Winlogon\Shell, MACHINE\User Shell Folders). Iexplore.exe is geen Windows systeembestand. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. Iexplore.exe kan toepassingen monitoren, onthoud inputs en zichzelf verbergen.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 88,064 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 634,648 bytes en nog 6 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Iexplore.exe kan zichzelf verbergen en onthoud inputs.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 37% gevaarlijk. Bestandsformaat is 93,184 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 622,080 bytes en nog 7 varianten.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk. Bestandsformaat is 638,816 bytes (60% van alle voorkomende bestanden), 625,664 bytes of 634,024 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 31,232 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 638,816 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk. Bestandsformaat is 708,608 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,162,688 bytes.
  • Als iexplore.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 939,008 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als iexplore.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het iexplore.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
109 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over iexplore.exe, deel je kennis dan en help anderen.

iexplore scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.