Home > Bestanden > igfxtray.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een igfxtray fout

Igfxtray.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of igfxtray.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om igfxtray.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update igfxTray Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat igfxtray.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Igfxtray.exe bestandsinfo

Het proces igfxTray Module of 2f6aB53KyjHTL hoort bij de software Intel® Common User Interface of Intel® LDDM Ultra Mobile Media of Intel Poulsbo Drivers for Windows NT of goRL3 van Intel (www.intel.com) of TrueCrypt Foundation (www.truecrypt.org)..

Omschrijving: Dit proces voert het pictogram in het systeemvak uit geassocieerd wordt met de drivers voor de Intel 81x serie grafische chipset. U kunt dit pictogram gebruiken om diverse grafische chip instellingen te wijzigen, zoals beeldscherm resolutie of kleurdiepte en ook om uw grafische controller te configureren. Het is mogelijk om dezelfde functies te bekomen via het Control Panel, dus dit pictogram activeren is louter facultatief.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft igfxtray.exe niet nodig. Bestand igfxtray.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 155,648 bytes (37% van alle voorkomende bestanden), 94,208 bytes en nog 44 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/igfxtray.exe.html 
Het programma heeft een zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, User Shell Folders). Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 34% gevaarlijk. Bestandsformaat is 155,648 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 383 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, User Shell Folders). Het is geen Windows systeemcomponent.
    Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Adobe Acrobat).
  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 757,760 bytes. Programma heeft een zichtbaar venster. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, User Shell Folders). Bestand igfxtray.exe is geen Windows kernbestand. igfxtray.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.
  • Als igfxtray.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 165,376 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als igfxtray.exe. Controleer daarom het igfxtray.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
89 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over igfxtray.exe, deel je kennis dan en help anderen.

igfxtray scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.