Home > Bestanden > lsass.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een lsass fout

Lsass.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of lsass.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om lsass.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update LSA Shell. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat lsass.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Lsass.exe bestandsinfo

Het proces LSA Shell (Export Version) of Local Security Authority Process of LSA Shell of Stub Application of Proces van lokale beveiligingsautoriteit of AVP - spyware removal module of Microsoft Windows critical update of Version Rewrite

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of IPSEC Services, Protected Storage, Security Accounts Manager of symantex of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of symdfsdf of update of NT LM Security Support Provider, IPSEC Services, Protected Storage, Security Accounts Manager of CNG Key Isolation, Protected Storage, Security Accounts Manager

van Microsoft (www.microsoft.com) of MskSoftStudy of noOrg (www.noorg.org) of AceSoft Corp all rights reserved of s708051Jm103533QSt619382493o of Jznof of 12,326 KB of Copyright © executable file..

Omschrijving: Lsass.exe is het Microsoft Local Security Authentication Server proces, verantwoordelijk voor de identificatie van gebruikersauthenticatie en de handhaving van het veiligheidsbeleid. Het verifieert gebruikers die zich aanmelden op een Windows computer, regelt verandering in wachtwoorden en creëert toegangsbewijzen, die essentiële veiligheidsinformatie opvangen. Het wordt ook gebruikt door beheerders om wachtwoorden en gebruikersprofielen te actualiseren.

Gedetailleerde Analyse: lsass.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Lsass.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 13,312 bytes (91% van alle voorkomende bestanden), 11,776 bytes en nog 9 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/lsass.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Lsass.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 81% gevaarlijk. Bestandsformaat is 253,952 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 225,280 bytes en nog 67 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Het programma is niet zichtbaar. Lsass.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, MACHINE\Run, Run, win.ini, exefile, MACHINE\RunOnceEx, Userinit, MACHINE\RunOnce, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Lsass.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Lsass.exe kan zichzelf verbergen, toepassingen monitoren, onthoud inputs en andere programma's manipuleren.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 229,621 bytes (6% van alle voorkomende bestanden), 29,696 bytes en nog 70 varianten. Bestand lsass.exe is geen Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, MACHINE\Run, Run, win.ini, exefile, MACHINE\RunOnceEx, Userinit, MACHINE\RunOnce, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Lsass.exe kan toepassingen monitoren en andere programma's manipuleren.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 94,208 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 372,737 bytes en nog 28 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 26,624 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 107,008 bytes en nog 25 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (29% van alle voorkomende bestanden), 23,040 bytes en nog 10 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 89% gevaarlijk. Bestandsformaat is 102,400 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 94,208 bytes en nog 10 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 551,669 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 265,075 bytes en nog 7 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 39% gevaarlijk. Bestandsformaat is 138,752 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 17,408 bytes of 24,724 bytes.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 238,173 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 731,136 bytes of 15,360 bytes.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,362 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als lsass.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het lsass.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
303 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over lsass.exe, deel je kennis dan en help anderen.

lsass scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.