Home > Bestanden > mshta.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een mshta fout

Mshta.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of mshta.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om mshta.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Microsoft HTML Application host. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat mshta.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Mshta.exe bestandsinfo

Het proces Microsoft® HTML Application host of ab0bb9e3b144cac60965e5440a4ee583 hoort bij de software Windows Internet Explorer of Microsoft Windows Operating System of ab0bb9e3b144cac60965e5440a4ee583 van Microsoft (www.microsoft.com) of SWIS..

Omschrijving: mshta.exe is belangkrijg voor Windows. Mshta.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 of soms in een submap van "C:\Documents and Settings". Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 45,568 bytes (64% van alle voorkomende bestanden), 29,184 bytes, 11,776 bytes, 12,800 bytes of 47,104 bytes. http://www.bestanden.nl/proces/mshta.exe.html 
Mshta.exe is een Windows systeembestand. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

  • Als mshta.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk. Bestandsformaat is 458,829 bytes. Het proces heeft een zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, User Shell Folders). Bestand mshta.exe is geen Windows systeembestand. mshta.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als mshta.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het mshta.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
38 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over mshta.exe, deel je kennis dan en help anderen.

mshta scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.