Home > Bestanden > net.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een net fout

Net.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of net.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om net.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Net Command. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat net.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Net.exe bestandsinfo

Het proces Net Command hoort bij de software Microsoft Windows Operating System van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: net.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Net.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 42,496 bytes (82% van alle voorkomende bestanden), 48,128 bytes, 46,080 bytes of 59,904 bytes. http://www.bestanden.nl/proces/net.exe.html 
Het is een Windows systeembestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als net.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,064 bytes. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing is niet zichtbaar. Bestand net.exe is geen Windows kernbestand. Net.exe kan andere programma's manipuleren.
  • Als net.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 787,456 bytes. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: User Shell Folders). Het is geen Windows systeembestand. Net.exe kan verbind met Internet en onthoud inputs.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als net.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het net.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
43 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over net.exe, deel je kennis dan en help anderen.

net scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.