Home > Bestanden > notepad.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een notepad fout

Notepad.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of notepad.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om notepad.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Kladblok. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat notepad.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Notepad.exe bestandsinfo

Het proces Kladblok of Editor hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Outerinfo of Betriebssystem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: notepad.exe is belangkrijg voor Windows. Notepad.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 69,120 bytes (70% van alle voorkomende bestanden), 179,712 bytes en nog 7 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/notepad.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Het proces heeft een zichtbaar venster. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

  • Als notepad.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk. Bestandsformaat is 179,712 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 38,649 bytes of 190,714 bytes. Notepad.exe kan toepassingen monitoren en zichzelf verbergen.
  • Als notepad.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 70,144 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, scrfile, batfile, comfile, piffile, MACHINE\Run, cmdfile, DEFAULT\Run). Bestand notepad.exe is geen Windows systeemcomponent. notepad.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als notepad.exe. Controleer daarom het notepad.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
73 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over notepad.exe, deel je kennis dan en help anderen.

notepad scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.