Home > Bestanden > opera.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een opera fout

Opera.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of opera.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om opera.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Opera Internet Browser. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat opera.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Opera.exe bestandsinfo

Het proces Opera Internet Browser hoort bij de software Opera Internet Browser of Opera Stable of Opera Next (versie 12.00 alpha) van Opera Software (www.opera.com)..

Omschrijving: Windows heeft opera.exe niet nodig. Bestand opera.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 79,360 bytes (27% van alle voorkomende bestanden), 98,816 bytes en nog 15 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/opera.exe.html 
Het bestand is geen Windows systeembestand. Het proces kan gedeïnstalleerd worden in het Configuratiescherm. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Opera.exe kan toepassingen monitoren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 11% gevaarlijk.

Als opera.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 44% gevaarlijk. Bestandsformaat is 79,360 bytes. Je kunt dit programma in het configuratiescherm deïnstalleren. Het proces is niet zichtbaar. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Opera.exe is geen Windows systeembestand.
Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Opera).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als opera.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het opera.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
45 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over opera.exe, deel je kennis dan en help anderen.

opera scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.