Home > Bestanden > rpcnet.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een rpcnet fout

Rpcnet.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of rpcnet.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om rpcnet.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update rpcnet. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat rpcnet.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Rpcnet.exe bestandsinfo

Het proces rpcnet hoort bij de software Installation/Management Application of Remote Procedure Call (RPC) Net of Computrace of CompuTrace Plus van Absolute Software (www.absolute.com)..

Omschrijving: Rpcnet.exe is onderdeel van de Lo-Jack software van Absolute. Lo-jack is software die het mogelijk maakt voor de politie uw laptop (of computer) op te sporen in het geval van diefstal. Als u geen gebruik van dit programma wenst te maken dan kunt het u veilig van uw computer verwijderen.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft rpcnet.exe niet nodig. Bestand rpcnet.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 47,104 bytes (53% van alle voorkomende bestanden), 56,680 bytes en nog 12 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/rpcnet.exe.html 
Het programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows kernbestand. Rpcnet.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Rpcnet.exe kan andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk.

Als rpcnet.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 32% gevaarlijk. Bestandsformaat is 58,288 bytes (41% van alle voorkomende bestanden), 47,104 bytes en nog 6 varianten. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows systeembestand. Het is digitaal gesigneerd. Rpcnet.exe is een bestand met Verisign signatuur. Rpcnet.exe kan andere programma's manipuleren.
Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Computrace).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als rpcnet.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het rpcnet.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over rpcnet.exe, deel je kennis dan en help anderen.

rpcnet scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.