Home > Bestanden > shell.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een shell fout

Shell.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of shell.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om shell.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update MS Shell. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat shell.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Shell.exe bestandsinfo

Het proces MS Shell of coin-miner of System hoort bij de software Gsoft of xCoin Miner van Ufasoft (www.ufasoft.com)..

Omschrijving: Windows heeft shell.exe niet nodig. Shell.exe bevindt zich in een submap van "C:\Documents and Settings". Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 117,248 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 132,096 bytes en nog 19 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/shell.exe.html 
De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows systeemcomponent. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk.

  • Als shell.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 9,728 bytes (43% van alle voorkomende bestanden), 10,240 bytes, 24,070 bytes, 36,864 bytes of 20,480 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. Bestand shell.exe is geen Windows systeemcomponent. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, MACHINE\RunServices). Shell.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand.
  • Als shell.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 137,216 bytes, 110,592 bytes of 137,728 bytes. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing is niet zichtbaar. Shell.exe is geen Windows systeembestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als shell.exe. Controleer daarom het shell.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
63 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over shell.exe, deel je kennis dan en help anderen.

shell scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.