Home > Bestanden > smss.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een smss fout

Smss.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of smss.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om smss.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows NT Session Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat smss.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Smss.exe bestandsinfo

Het proces Windows NT Session Manager of Windows Session Manager of File Loader of Freeware Promotion of Windows-sessiebeheer of MPEG Movie of Windows NT-Sitzungs-Manager of TODO: File description

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Loader of @DVVAR (versie p0dmen@) of MS Session Manager Subsystem of Windows Media Player of Live Update (versie 64 bit) of devils

van Microsoft (www.microsoft.com) of Black Internet of PROMO Software of 12,326 KB of Symt64bit of TODO: Company name of Que's C++ Studio of ..

Omschrijving: Het Session Manager Subsystem is verantwoordelijk voor alle activiteiten in verband met het opstarten, het hanteren van en het beëeindigen van gebruiker sessies onder Windows-versies 2000 en recentere versies. Het laadt de Windows Logon (winlogon) en Client/Server Runtime Service (csrss) processen.Het behandelt ook client sessies onder Terminal Services. Het is een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem en zou niet beëindigd moeten worden.

Gedetailleerde Analyse: smss.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand smss.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 50,688 bytes (85% van alle voorkomende bestanden), 64,000 bytes en nog 6 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/smss.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 245,760 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 161,792 bytes en nog 21 varianten. Smss.exe is geen Windows systeemcomponent. Smss.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. Er is geen bestandsinformatie. Smss.exe kan toepassingen monitoren, onthoud inputs en zichzelf verbergen.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 229,621 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 122,880 bytes en nog 16 varianten. Het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen bestandsomschrijving. Bestand smss.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, Winlogon\Shell, Userinit, win.ini, DEFAULT\Run, User Shell Folders, exefile, MACHINE\User Shell Folders, MACHINE\RunServices). Smss.exe kan toepassingen monitoren, andere programma's manipuleren en onthoud inputs.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 71% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes (81% van alle voorkomende bestanden) of 13,312 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,428,352 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 363,952 bytes en nog 9 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 9,525 bytes (15% van alle voorkomende bestanden), 223,232 bytes en nog 9 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 94,208 bytes (27% van alle voorkomende bestanden), 40,101 bytes en nog 5 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 196,608 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 60,252 bytes en nog 6 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk. Bestandsformaat is 184,320 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 130,690 bytes, 110,592 bytes of 454,656 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 425,984 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,146,880 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 130,690 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 240,128 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 21,538 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 112,099 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als smss.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het smss.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
131 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over smss.exe, deel je kennis dan en help anderen.

smss scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.