Home > Bestanden > svchost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een svchost fout

Svchost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of svchost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om svchost.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Generic Host Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat svchost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Svchost.exe bestandsinfo

Het proces Generic Host Process for Win32 Services of Host Process for Windows Services of winrscmde of Hostproces voor Windows-services of AutoHotkey of BindFile Microsoft of CCProxy Microsoft MFC Application of Windows Host Process

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of AutoHotkey of BindFile of guangao of Generic Host Process for Win32 Services of CCProxy Application of Project1

van Microsoft (www.microsoft.com) of MS User of Home of All of TODO: lQøST of mIRC Co. (www.mirc.com) of VolkS of http://www.softella.com..

Omschrijving: svchost.exe is een generieke proces naam die geassocieerd wordt met Windows system services die opereren vanuit dynamic link libraries (DLLs). Bij het opstarten, controleert svchost.exe het register voor diensten en start deze automatisch op. Het is normaal dat er meerdere van deze processen tegelijkertijd lopen; elk proces is een combinatie van essentiële diensten die opereren op de PC. Niet te verwarren met: scvhost.exe.

Gedetailleerde Analyse: svchost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Svchost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 14,336 bytes (77% van alle voorkomende bestanden), 20,992 bytes en nog 25 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/svchost.exe.html 
Het is een Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand svchost.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 9% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 36,352 bytes en nog 86 varianten. Svchost.exe is geen Windows kernbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Er is geen omschrijving van het programma. Svchost.exe kan onthoud inputs en toepassingen monitoren.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,992 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 106,496 bytes en nog 130 varianten. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows systeemcomponent. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Svchost.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Svchost.exe kan toepassingen monitoren, onthoud inputs, zichzelf verbergen, verbind met Internet en andere programma's manipuleren.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk. Bestandsformaat is 30,720 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 49,152 bytes en nog 54 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 233,472 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 106,496 bytes en nog 112 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 497,664 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 493,568 bytes en nog 73 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 239,104 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 183,808 bytes en nog 30 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 525,312 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 34,816 bytes en nog 57 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,429,504 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 289,280 bytes en nog 13 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 409,088 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 32,072 bytes en nog 14 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 17,920 bytes (56% van alle voorkomende bestanden), 20,480 bytes en nog 4 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 244,484 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 167,936 bytes en nog 5 varianten.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 415,232 bytes (60% van alle voorkomende bestanden), 115,712 bytes of 15,536 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,672 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 37,376 bytes of 25,600 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in de map "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 145,408 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,168 bytes.
 • Als svchost.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 645,120 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als svchost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het svchost.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
324 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over svchost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

svchost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.