Home > Bestanden > taskmgr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een taskmgr fout

Taskmgr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of taskmgr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om taskmgr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Task Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat taskmgr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Taskmgr.exe bestandsinfo

Het proces Windows Task Manager of Host Security Platform of Administrador de tareas de Windows of hscangui of Generic Host Process32 of Task Manager of Gerenciador de Tarefas do Windows of Hypophypophysism anthocyan's latinate sodwork

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Installer of Sistema operativo Microsoft Windows of Generic Host Process of Besturingssysteem Microsoft Windows of Generic Host Process32 of Rosinduline trichomatose gerbillus of Microsoft Windows Operativsystem

van Microsoft (www.microsoft.com) of Windows Installer (msdn.microsoft.com/en-us/library/cc185688%28VS.85%29.aspx) of Srevent of Generic Host Process32 of Hewlett-Packard Company (www.hp.com) of MS of datainfo..

Omschrijving: De taskmgr.exe zit in de Windows NT/XP/2000/2003 edities en houdt bij welke applicaties en processen draaien gebaseerd op toegang tot de harde schijf. Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan het schijfdefragmentatie programma. Deze zal vervolgens de gegevens en toepassingen op de harde schijf reorganiseren en optimaliseren, zodat de programma’s en bestanden die u het meest gebruikt sneller laden. Het is eveneens de interface waarmee niet reagerende programma’s stop kunnen worden gezet. Het geeft ook overzicht van de CPU werking en geheugen gebruik. Daarnaast bestaat de mogelijkheid activiteiten te beoordelen gebaseerd op 15 parameters. De beheerder kan de netwerkactiviteit van iedere host op dat specifieke netwerk bekijken met dit proces.

Gedetailleerde Analyse: taskmgr.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Taskmgr.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 135,680 bytes (74% van alle voorkomende bestanden), 227,328 bytes en nog 13 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/taskmgr.exe.html 
Het bestand is een Windows kernsysteembestand. Het programma heeft een zichtbaar venster. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Taskmgr.exe kan onthoud inputs. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 857,088 bytes (23% van alle voorkomende bestanden), 55,300 bytes en nog 11 varianten. Taskmgr.exe is geen Windows systeembestand. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. De toepassing is niet zichtbaar. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\User Shell Folders, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\RunServices). Taskmgr.exe kan toepassingen monitoren.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 126,976 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 78,336 bytes en nog 4 varianten. Bestand taskmgr.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows kernbestand. Taskmgr.exe kan zichzelf verbergen en toepassingen monitoren.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 94,208 bytes.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 405,504 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als taskmgr.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het taskmgr.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
57 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over taskmgr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

taskmgr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.