Home > Bestanden > wininit.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wininit fout

Wininit.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wininit.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wininit.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Start-Up Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wininit.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wininit.exe bestandsinfo

Het proces Windows Start-Up Application of Windows Toepassing Opstarten of Windows-Startanwendung hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wininit.exe is belangkrijg voor Windows. Wininit.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 96,256 bytes (55% van alle voorkomende bestanden), 96,768 bytes, 95,744 bytes, 101,376 bytes of 100,864 bytes. http://www.bestanden.nl/proces/wininit.exe.html 
Wininit.exe is een Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Bestand wininit.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Wininit.exe kan onthoud inputs en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Als wininit.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 394,752 bytes. Bestand wininit.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: win.ini). Het bestand is geen Windows systeemcomponent.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wininit.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wininit.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wininit.exe, deel je kennis dan en help anderen.

wininit scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.