Home > Bestanden > wuauclt.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wuauclt fout

Wuauclt.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wuauclt.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wuauclt.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Update Automatic Updates. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (refereer aan volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wuauclt.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wuauclt.exe bestandsinfo

Het proces Windows Update Automatic Updates of Windows Update of Automatic Updates of Windows Update AutoUpdate Client of Actualizaciones automáticas of Automatische updates hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Windows Update of Sistema operativo Microsoft Windows of Besturingssysteem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com) of Microsoft Windows Component Publisher (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wuauclt.exe is een proces dat de Microsoft AutoUpdate functie implementeert voor verschillende versies van Windows. Het process draait op de achtergrond, normaal stationair, maar periodiek maakt het contact het de Microsoft-website om te controleren of er beschikbare updates zijn die vereist zijn voor uw installatie. Wanneer er updates of patches zijn gedetecteerd vraagt het programma u of u ze wil installeren. Om dit uit te schakelen, dient u de automatische updates uit te zetten binnen Systeemgegevens in het Configuratiescherm.

Gedetailleerde Analyse: wuauclt.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand wuauclt.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 8/7/XP zijn 53,080 bytes (39% van alle voorkomende bestanden), 53,472 bytes en nog 26 varianten. http://www.bestanden.nl/proces/wuauclt.exe.html 
Het bestand heeft een digitale signatuur. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als wuauclt.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 85% gevaarlijk. Bestandsformaat is 230,520 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 230,518 bytes, 17,039 bytes of 58,656 bytes. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Wuauclt.exe is geen Windows systeembestand. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, User Shell Folders). Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Wuauclt.exe kan zichzelf verbergen en toepassingen monitoren.
  • Als wuauclt.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Documents and Settings" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 77,824 bytes. Het proces is niet zichtbaar. Gebruikersbeoordeling: gevaarlijk Bestand wuauclt.exe is geen Windows systeembestand. Wuauclt.exe kan onthoud inputs. wuauclt.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wuauclt.exe. Controleer daarom het wuauclt.exe proces op je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Gelijk verwijderen + pc opschonen. Mijn bios instellingen zijn zelfs aangepast...
Jan
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van wuauclt.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
87 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over wuauclt.exe, deel je kennis dan en help anderen.

wuauclt scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een unieke veiligheidsrisicobeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijderd niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.