Home > Bestanden > aolsoftware.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een aolsoftware fout

Het echte aolsoftware.exe bestand is een software component van AOL Desktop door AOL.

AOlSoftware is een afkorting voor America Online Software

Aolsoftware.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of aolsoftware.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om aolsoftware.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update aolsoftware.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat aolsoftware.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Aolsoftware.exe bestandsinfo

Het proces AOL hoort bij de software AOL Service Libraries of AOL Uninstaller van AOL (www.aol.com) of America Online (www.aol.com)..

Omschrijving: Aolsoftware.exe maakt deel uit van een aantal AOL gerelateerde programma’s en implementeert een pictogram op de systeemtray, waarmee gemakkelijk toegang wordt gekregen tot AOL software en tools. Het wordt automatisch mee geïnstalleerd bij bepaalde versies van de ‘hoofd’ software van AOL (die door AOL abonnees wordt gebruikt) en ook bij het programma AOL Explorer en AOL Instant Messager (AIM).

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft aolsoftware.exe niet nodig. Aolsoftware.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 42,032 bytes (43% van alle voorkomende bestanden), 41,824 bytes, 41,264 bytes of 50,736 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/aolsoftware.exe.html 
Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het programma is niet zichtbaar. Het bestand heeft een digitale signatuur. Aolsoftware.exe is geen Windows systeemcomponent. Bestand aolsoftware.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 38% gevaarlijk.

Als aolsoftware.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 24% gevaarlijk. Bestandsformaat is 50,736 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 41,800 bytes en nog 7 varianten. Er is geen bestandsinformatie. Het is geen Windows kernbestand. Het is digitaal gesigneerd. Bestand aolsoftware.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het proces heeft geen zichtbaar venster.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als aolsoftware.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het aolsoftware.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
48 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over aolsoftware.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met aolsoftware op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met aolsoftware te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het aolsoftware.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

aolsoftware scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.