Home > Bestanden > aria2c.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus aria2c te verwijderen

De meeste antivirusprogramma's herkennen aria2c.exe als malware.
Het gratis bestandsinformatieforum helpt u met manieren te vinden het te verwijderen. Als u meer weet over dit bestand, laat dan vooral een hint of commentaar achter voor andere gebruikers.

Klik om een Gratis Virusscan uit te voeren voor de aria2c.exe worm

Hints om aria2c.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update ShimGen generated shim. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat aria2c.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Aria2c.exe bestandsinfo

Het proces ShimGen generated shim - shim hoort bij de software ShimGen generated shim van ..

Omschrijving: aria2c.exe is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Bestand aria2c.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van C:\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 4,824,064 bytes (90% van alle voorkomende bestanden) of 4,874,240 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/aria2c.exe.html 
Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Aria2c.exe is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk.

  • Als aria2c.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 6,303,232 bytes. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Bestand aria2c.exe is geen Windows systeemcomponent. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Aria2c.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als aria2c.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 26,112 bytes. Het bestand is geen Windows systeembestand. De toepassing is niet zichtbaar. aria2c.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Controleer het aria2c.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over aria2c.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met aria2c op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende aria2c proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de aria2c.exe op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

aria2c scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.