Home > Bestanden > AsIO.sys Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een AsIO fout

Het echte AsIO.sys bestand is een software component van Asus PC Probe door ASUS.

AsIO is een afkorting voor Asus Input Output Drive

AsIO.sys is een Windows stuurprogramma. Een stuurprogramma is een klein software programma dat uw computer in staat stelt te communiceren met hardware of aangesloten apparaten. Dit betekend dat een stuurprogramma directe toegang heeft tot de kern van het besturingssysteem, hardware, etc.
Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of AsIO.sys een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om AsIO.sys gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update AsIO. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat AsIO.sys voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

AsIO.sys bestandsinfo

Het proces AsIO hoort bij de software AsIO van ASUSTeK Computer (www.asus.com)..

Omschrijving: AsIO.sys is geïnstalleerd op computers met moeder-boards van Asus. Deze software wordt gebruikt om met het moeder-board te communiceren en dit te controleren. Het is een essentieel onderdeel van je systeemsoftware en moet niet worden beëindigd of verwijderd.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft AsIO.sys niet nodig. AsIO.sys bevindt zich in de map C:\Windows\System32\drivers. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 4,962 bytes (39% van alle voorkomende bestanden), 5,685 bytes en nog 5 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/asio.sys.html 
De driver kan gestart of gestopt worden vanuit Diensten in het Configuratiescherm of door andere programma's. Bestand AsIO.sys is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Programma is niet zichtbaar. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Het is geen Windows systeembestand. AsIO.sys lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 47% gevaarlijk.

Als AsIO.sys wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 31% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,440 bytes (59% van alle voorkomende bestanden), 15,232 bytes, 13,368 bytes of 14,392 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het programma heeft geen zichtbaar venster. AsIO.sys is digitaal gesigneerd. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het bestand is een bestand met Verisign signatuur. AsIO.sys lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als AsIO.sys, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32\drivers bevinden. Controleer daarom het AsIO.sys proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
49 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over AsIO.sys, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met AsIO op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met AsIO te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het AsIO.sys proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

AsIO scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.