Home > Bestanden > autorun.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een autorun fout

Autorun.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of autorun.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om autorun.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update AutoPlay Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat autorun.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Autorun.exe bestandsinfo

Het proces AutoPlay Application of ams60_runtime of Autorun Application of Donate of EVGA Graphics Card Drivers

hoort bij de software Windows Updater of AutoPlay Media Studio (versie 6.0 Runtime) of EeeSplendid of Autorun Application of Call of Duty (versie 4 - Modern Warfare(TM)) of AutoPlay Media Studio Runtime of EVGA GTX (versie 590) of Microsoft Runtime

van Microsoft (www.microsoft.com) of Firaxis Games of Activision of EVGA (www.evga.com)..

Omschrijving: Windows heeft autorun.exe niet nodig. Autorun.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 2,404,352 bytes (72% van alle voorkomende bestanden), 2,400,256 bytes of 829,952 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/autorun.exe.html 
Er is geen bestandsinformatie. Het proces is niet zichtbaar. Autorun.exe is geen Windows kernbestand. Autorun.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk.

  • Als autorun.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,404,352 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 24,576 bytes. Autorun.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het bestand is geen Windows systeembestand. De toepassing is niet zichtbaar. Autorun.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
    Het programma EeeSplendid kan verwijderd worden in het Software of Programma's gedeelte van het Configuratiescherm.
  • Als autorun.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 38% gevaarlijk. Bestandsformaat is 6,882,816 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 2,829,312 bytes of 2,396,160 bytes. Het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen bestandsomschrijving. Autorun.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  • Als autorun.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 1% gevaarlijk. Bestandsformaat is 263,744 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,415,152 bytes.
  • Als autorun.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 61,440 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als autorun.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het autorun.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
44 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over autorun.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met autorun op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met autorun te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het autorun.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

autorun scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.