Home > Bestanden > cidaemon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een cidaemon fout

Het echte cidaemon.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

CIdaemon is een afkorting voor Legacy Catalog Indexing Service filter daemon

Cidaemon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of cidaemon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om cidaemon.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Indexing Service filter daemon. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat cidaemon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Cidaemon.exe bestandsinfo

Het proces Indexing Service filter daemon of Host Process hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of RapidPLUS Host Process Service van Microsoft (www.microsoft.com) of BitMicro Software..

Omschrijving: De Indexeringsservice is een proces dat op de achtergrond loopt en met lage prioriteit loopt. Het scant alle harde schijven en registreert de inhoud van bestanden in speciale indexen. Met deze informatie is het mogelijk om sneller specifieke documenten op inhoud te doorzoeken dan anders mogelijk zou zijn. Deze dienst kan worden uitgezet als hij een groot deel van de systeemcapaciteit in beslag neemt (in het Configuratiepaneel onder Diensten).

Gedetailleerde Analyse: cidaemon.exe is belangkrijg voor Windows. Cidaemon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Het bestandsformaat op Windows 10/11/7 is 8,192 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/cidaemon.exe.html 
Cidaemon.exe is een Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand cidaemon.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 6% gevaarlijk.

Als cidaemon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 494,592 bytes. Het bestand is geen Windows systeembestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als cidaemon.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het cidaemon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
57 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over cidaemon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met cidaemon op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met cidaemon te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het cidaemon.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

cidaemon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.