Home > Bestanden > clipsrv.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een clipsrv fout

Het echte clipsrv.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door Microsoft.

ClipSrv is een afkorting voor Windows ClipBook Viewer Service

Clipsrv.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of clipsrv.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om clipsrv.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows NT DDE Server. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat clipsrv.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Clipsrv.exe bestandsinfo

Het proces Windows NT DDE Server of Windows Clipbook DDE Server hoort bij de software Microsoft Windows Operating System van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: clipsrv.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Clipsrv.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 33,280 bytes (77% van alle voorkomende bestanden), 32,256 bytes of 58,368 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/clipsrv.exe.html 
De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Clipsrv.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 7% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als clipsrv.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 81,920 bytes. Het programma heeft geen bestandsomschrijving. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Programma is niet zichtbaar. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: win.ini). Clipsrv.exe is geen Windows systeembestand.
  • Als clipsrv.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Clipsrv.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows kernbestand.
  • Als clipsrv.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes.
  • Als clipsrv.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 90,112 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als clipsrv.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het clipsrv.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
40 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over clipsrv.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met clipsrv op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met clipsrv te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het clipsrv.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

clipsrv scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.