Home > Bestanden > daemon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een daemon fout

Het echte daemon.exe bestand is een software component van DAEMON Tools door Disc Soft.

DAEMON is een afkorting voor Virtual DAEMON Manager

Daemon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of daemon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om daemon.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Virtual DAEMON Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat daemon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Daemon.exe bestandsinfo

Het proces Virtual DAEMON Manager of DAEMON Tools Lite of DAEMON Tools main application of KpyM Telnet/SSH Server - daemon.exe hoort bij de software DAEMON Tools Lite of DAEMON Tools of Convert X to DVD of Adobe Integrated Runtime of KpyM Telnet/SSH Server van DT Soft (www.dt-soft.cc) of DAEMON'S HOME (www.daemon-tools.cc) of Kroum Grigorov..

Omschrijving: Daemon.exe wordt ook wel de Virtual CD Emulator, Virtual DVD Emulator of ISO Emulator genoemd en wordt gebruikt om onder de kopieerbeveiliging van CDs, DVDs en Blu Rays uit te komen. Dit proces is onderdeel van de Daemon Tools Lite en de Daemon Tools Pro suites en eveneens onderdeel van de ISO Maker plugin. Met de applicatie kan een ISO gemaakt worden dat indirect een virtuele backup drive is welke als een normale fysieke drive functioneert.

Gedetailleerde Analyse: daemon.exe is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Bestand daemon.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van C:\ (mostly C:\Program Files\D-Tools\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 486,856 bytes (26% van alle voorkomende bestanden), 691,656 bytes en nog 9 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/daemon.exe.html 
Bestand daemon.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, Userinit, MACHINE\User Shell Folders). Daemon.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 29% gevaarlijk.

  • Als daemon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 368,640 bytes. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. De toepassing is niet zichtbaar. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Daemon.exe is geen Windows kernbestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als daemon.exe. Controleer daarom het daemon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

VRESELIJK! weg er mee hoe? geen idee!
Juup Schram
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van daemon.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
49 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over daemon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met daemon op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met daemon te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het daemon.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

daemon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.