Home > Bestanden > iedll.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus iedll te verwijderen

Sommige anti-malware programma's categoriseren iedll.dll als een schadelijke extensie voor Internet Explorer: b.v. not-a-virus:WebToolbar.Win64.SearchSuite.e (gevonden door Kaspersky), en SearchSuite (gevonden door Sophos). Dit soort invoegtoepassingen kunnen advertenties tonen, uw computer vertragen en allerlei andere fouten veroorzaken. Als u zich niet kunt herinneren dat u de bijbehorende Linkey software heeft geinstalleerd, is dat geen verrassing. In de meeste gevallen wordt dit soort adware bijkomend geinstalleerd wanneer u een freeware product installeert, zoals Youtube Downloader of een PDF Converter. In het volgende deel kunt u meer lezen over Linkey en hoe ervan af te komen.

Klik hier om de Linkey malware automatisch te verwijderen.

Hints om iedll.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Linkey. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat iedll.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Iedll.dll bestandsinfo

Het proces Linkey hoort bij de software Linkey van Aztec Media..

Omschrijving: iedll.dll is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Iedll.dll bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 175,632 bytes (75% van alle voorkomende bestanden), 138,256 bytes, 154,640 bytes of 156,176 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/iedll.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is 4D9101D6-5BA0-4048-BDDE-7E2DF54C8C47. Programma is niet zichtbaar. Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Bestand iedll.dll is geen Windows systeembestand. Het kan Internetbrowser monitoren. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: AppInit_DLLs). Iedll.dll kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk.

Als iedll.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 182,800 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 175,632 bytes. Het programma is niet zichtbaar. Het kan Internetbrowser monitoren. Het bestand heeft een digitale signatuur. Iedll.dll is geen Windows systeemcomponent. Iedll.dll kan inputs onthouden.

Belangrijk: Controleer het iedll.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als Linkey de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over iedll.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met iedll op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende iedll proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de iedll.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

iedll scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.