Home > Bestanden > iexplorer.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een iexplorer fout

Iexplorer.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of iexplorer.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om iexplorer.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Adobe Photoshop. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat iexplorer.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Iexplorer.exe bestandsinfo

Het proces Adobe Photoshop (versie CS4 KeyGen [RkChimaira]) of yasldlyl.exe of AutoIt v3 Script of IDM of Windows Live of Steam Hack.exe of wNihcCYG of S3

hoort bij de software Adobe Photoshop (versie CS4 KeyGen [RkChimaira]) of Stub of wZWXLXCeB of AutoIt v3 Script of Windows Live of Microsoft Windows Operating System of S3 of Stub.lp

van Microsoft (www.microsoft.com) of AutoIt Team of microsoft (www.microsoft.com) of LeadMX of Microsoft Windows..

Omschrijving: Windows heeft iexplorer.exe niet nodig. Bestand iexplorer.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 87,040 bytes (10% van alle voorkomende bestanden), 1,337,344 bytes en nog 8 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/iexplorer.exe.html 
Iexplorer.exe is geen Windows kernbestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\RunServicesOnce, User Shell Folders, NT\Load, DEFAULT\Run). De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Iexplorer.exe kan inputs onthouden, andere programma's manipuleren en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk.

  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 63,488 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 28,672 bytes en nog 6 varianten. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\RunServicesOnce, User Shell Folders, NT\Load, DEFAULT\Run). Het is geen Windows kernbestand. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma is niet zichtbaar. Iexplorer.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk. Bestandsformaat is 645,120 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 32,768 bytes, 644,545 bytes of 49,152 bytes. Bestand iexplorer.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. De toepassing is niet zichtbaar. Iexplorer.exe is geen Windows systeembestand. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\RunServicesOnce, User Shell Folders, NT\Load, DEFAULT\Run). Iexplorer.exe kan inputs onthouden.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 71% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,828 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 16,702 bytes of 335,360 bytes.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,206,552 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 34,816 bytes of 387,402 bytes.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 152,576 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,112 bytes.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 540,672 bytes.
  • Als iexplorer.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 323,048 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als iexplorer.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het iexplorer.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
68 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over iexplorer.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met iexplorer op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met iexplorer te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het iexplorer.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

iexplorer scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.