Home > Bestanden > install.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een install fout

Het echte install.exe bestand is een software component van Microsoft .NET Framework Redistributable door Microsoft Corporation.

Install.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of install.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om install.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update External Installer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat install.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Install.exe bestandsinfo

Het proces External Installer of McAfee Integrated Security Platform Installer of Microsoft .NET Framework Setup Bootstrapper of Charting Companion of Microsoft Visual C (versie 2005 ATL Update kb973923 - x86 8.0.50727.4053)

hoort bij de software Microsoft .NET Framework of McAfee Integrated Security Platform Installer of Microsoft Silverlight of Stub of Microsoft Visual C (versie 2005 ATL Update kb973923 - x86) of Microsoft Visual Studio (versie 2005)

van Microsoft (www.microsoft.com) of McAfee (www.mcafee.com) of Amyuni Technologies..

Omschrijving: Windows heeft install.exe niet nodig. Install.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,282,976 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 98,304 bytes, 609,472 bytes of 39,428 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/install.exe.html 
Het is geen Windows systeemcomponent. Install.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk.

 • Als install.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,576 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 224,112 bytes of 56,832 bytes. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Het proces is niet zichtbaar. Install.exe is geen Windows kernbestand. Install.exe kan inputs onthouden.
  De software ontwikkelaar Progenygenealogy biedt directe ondersteuning (progenygenealogy.com/customer-support/forum.aspx). In het geval van problemen met install.exe, kunt u het gehele programma Charting Companion verwijderen in het Windows Configuratiescherm, of kijken of er een nieuwere versie beschikbaar is.
 • Als install.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,272,371 bytes. Bestand install.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma is niet zichtbaar. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het is geen Windows systeembestand. Install.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.
 • Als install.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,272,371 bytes.
 • Als install.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 343,173 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als install.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het install.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als External Installer de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
 1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
 2. Klik op Internet options.
 3. Klik op de Advanced tabtoets.
 4. Klik op de Reset... knop.
 5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
35 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over install.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met install op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met install te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het install.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

install scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.