Home > Bestanden > installer.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een installer fout

Het echte installer.exe bestand is een software component van Awola Anti Spyware door Awola.

Installer is een afkorting voor Awola AntiSpyware Installer

Installer.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of installer.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om installer.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update AntiSpyware. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat installer.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Installer.exe bestandsinfo

Het proces AntiSpyware of InstallerGUI of Blizzard Installer of Blizzard Updater of PCKeeper Internet Installer hoort bij de software Awola Anti Spyware of LookThisUp of Blizzard Installer of Blizzard Updater of Intergy of PCKeeper Installer van Awola of AG Interactive (www.webshots.com) of Corel (www.corel.com) of Essentware..

Omschrijving: Windows heeft installer.exe niet nodig. Installer.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 485,888 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 490,496 bytes, 1,064,960 bytes of 24,576 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/installer.exe.html 
Het bestand is geen Windows kernbestand. Installer.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 28% gevaarlijk.

 • Als installer.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 45% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,427,672 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 279,880 bytes. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Installer.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  Het programma PCKeeper kan verwijderd worden in het Software of Programma's gedeelte van het Configuratiescherm.
 • Als installer.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 53,248 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het proces is niet zichtbaar. Het is geen Windows systeemcomponent.
  Het programma Intergy kan verwijderd worden in het Software of Programma's gedeelte van het Configuratiescherm.
 • Als installer.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 86% gevaarlijk. Bestandsformaat is 864,256 bytes.
 • Als installer.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,376,094 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als installer.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het installer.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over installer.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met installer op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met installer te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het installer.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

installer scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.