Home > Bestanden > javaw.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een javaw fout

Javaw.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of javaw.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om javaw.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Java™ Platform SE binary. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat javaw.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Javaw.exe bestandsinfo

Het proces Java™ Platform SE binary of hp LaserJet (versie 1010 Series, 1150 / 1300) of Java (versie 2 Platform Standard Edition binary) of Dell SAS RAID Storage Manager of SPSS 13.0 for Windows of syncables desktop

hoort bij de software Java™ Platform (versie SE 6, SE 7, SE 8) of hp LaserJet (versie 1010 Series, 1150 / 1300) of Dell SAS RAID Storage Manager (versie v1.18-00) of Java (versie 2 Platform Standard Edition 5.0, 6 Update 17 (64-bit), 2 Platform Standard Edition 5.0 Update 9, 2 Platform Standard Edition 5.0 Update 7, 2 Platform Standard Edition 5.0 Update 10) of Belkin Automatic Power Management of SPSS 13.0 for Windows of IBM Rapid Restore PC of Winpower

van Sun Microsystems (www.sun.com) of Hewlett-Packard (www.hp.com) of Oracle (www.oracle.com) of LSI (www.lsi.com) of LSI Logic (www.lsi.com) of SPSS (www-01.ibm.com/software/analytics/spss) of RSA Security of Macromedia (www.macromedia.com)..

Omschrijving: javaw.exe is een variatie van de Sun Microsystems Java runtime environment, dit is code waarmee Java programma's uitgevoerd worden op uw computer. Dit proces is hetzelfde als java.exe, behalve dat er geen commandovenster wordt weergegeven. Hoewel niet essentieel voor de werking, wordt aanbevolen dat dit proces niet wordt beëindigd, omdat veel programma's en webpagina's maken gebruik van de Java-taal.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft javaw.exe niet nodig. Javaw.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van C:\Windows\System32 - generally C:\WINDOWS\system32\ of C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 20,572 bytes (58% van alle voorkomende bestanden), 20,549 bytes en nog 20 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/javaw.exe.html 
Het is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Er is geen omschrijving van het programma. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk.

  • Als javaw.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk. Bestandsformaat is 135,168 bytes (42% van alle voorkomende bestanden), 145,184 bytes en nog 4 varianten. Het is geen Windows systeembestand. De toepassing is niet zichtbaar. Javaw.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand.
  • Als javaw.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk. Bestandsformaat is 173,960 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 176,552 bytes. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, User Shell Folders, Shell Folders). Bestand javaw.exe is geen Windows kernbestand.
  • Als javaw.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 24% gevaarlijk. Bestandsformaat is 145,184 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 149,248 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als javaw.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het javaw.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

is wel handig voor minecraft
luuk
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van javaw.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
64 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet zo gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over javaw.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met javaw op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met javaw te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het javaw.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

javaw scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.