Home > Bestanden > mirc.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een mirc fout

Mirc.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of mirc.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om mirc.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update mIRC. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat mirc.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Mirc.exe bestandsinfo

Het proces mIRC hoort bij de software mIRC van mIRC Co. (www.mirc.com)..

Omschrijving: Windows heeft mirc.exe niet nodig. Mirc.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 2,810,880 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 1,824,256 bytes, 2,756,096 bytes of 3,253,336 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/mirc.exe.html 
Er is een pictogram voor dit programma op de taakbalk naast de klok. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Bestand mirc.exe is geen Windows kernbestand. De toepassing luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Mirc.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en zichzelf verbergen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 37% gevaarlijk.

  • Als mirc.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,949,696 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 2,076,672 bytes of 2,380,800 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. Het is geen Windows kernbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Mirc.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.
  • Als mirc.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,076,672 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 1,257,694 bytes. Bestand mirc.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Mirc.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Bestand mirc.exe is geen Windows systeemcomponent. Mirc.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.
  • Als mirc.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,076,672 bytes.
  • Als mirc.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,790,464 bytes.
  • Als mirc.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,109,440 bytes.
  • Als mirc.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 7,680 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als mirc.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het mirc.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
58 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over mirc.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met mirc op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met mirc te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het mirc.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

mirc scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.