Home > Bestanden > msconfig.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een msconfig fout

Msconfig.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of msconfig.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om msconfig.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update System Configuration Utility. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat msconfig.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Msconfig.exe bestandsinfo

Het proces System Configuration Utility of 1:00-7:00 of VIRUS of uslotttery of X1iqfopNgnDUz6mjRTLC3fAVijUgsiiDBRYeC9W1nW1UK of Qk0t1E

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Error of j7T6Hsr3 of WinRAR of plHi9lQ7nIzHQIZFdm5srMHn2qgRoSjaKrSxCKrvKIZ9q of Project1 of Application

van Microsoft (www.microsoft.com) of ZK of Na45P of ZrPSFscnEItc0mwvmOTQmalqAwXK962tg95RyQo2cjCW5..

Omschrijving: msconfig.exe is de Windows Systeem Configuratie utility. Met dit programma kunnen diverse instellingen op systeem niveau geconfigureerd worden voor uw Windows besturingssysteem, zoals welke drivers er geladen moeten worden bij het opstarten, welke services opgestart moeten worden en de inhoud van boot.ini en system.ini. Dit programma kan geactiveerd worden door msconfig.exe in het Start -> Open raam te typen. Het is een essentieel onderdeel van uw computer en mag niet verwijderd worden.

Gedetailleerde Analyse: msconfig.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand msconfig.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 169,984 bytes (52% van alle voorkomende bestanden), 158,208 bytes of 145,408 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/msconfig.exe.html 
Bestand msconfig.exe is een Windows systeembestand. Het programma heeft een zichtbaar venster. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Msconfig.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als msconfig.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 557,056 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 1,277,455 bytes en nog 10 varianten. Programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\User Shell Folders, win.ini). Het is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Msconfig.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,916,928 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 145,408 bytes, 6,230,016 bytes, 2,781,696 bytes of 433,664 bytes. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\RunServices, MACHINE\User Shell Folders, win.ini). Het bestand is geen Windows systeembestand. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Msconfig.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 33% gevaarlijk. Bestandsformaat is 464,384 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 219,648 bytes, 348,160 bytes, 145,408 bytes of 132,096 bytes.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 484,868 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 26,624 bytes.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk. Bestandsformaat is 83,210 bytes.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 225,280 bytes.
  • Als msconfig.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,874 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als msconfig.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het msconfig.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
45 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over msconfig.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met msconfig op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met msconfig te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het msconfig.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

msconfig scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.