Home > Bestanden > NavShExt.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een NavShExt fout

NavShExt.dll is een browser extensie voor Internet Explorer. Deze invoegtoepassing (add-on) maakt verschillende toegevoegde functies voor Internet Explorer mogelijk. U kunt ze uitschakelen door het Extras menu (toetscombinatie Alt + X) onder Manage Add-ons. De volgende paragraaf biedt meer informatie over Norton AntiVirusNAVShellExt Module.

Hints om NavShExt.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Norton AntiVirusNAVShellExt Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat NavShExt.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

NavShExt.dll bestandsinfo

Het proces Norton AntiVirusNAVShellExt Module of Symantec Shared Component Shell Extension Module hoort bij de software Norton AntiVirus (versie 2003, 2005, 2004) of Symantec Shared Component of SPBBC van (www.symantec.com)..

Omschrijving: NavShExt.dll is een dynamic link library onderdeel van het Norton Antivirus pakket van Symantec Corportion; het ondersteunt het shell context menu in het programma. Het is een kritisch onderdeel van Norton Antivirus en mag niet worden uitgeschakeld als u gebruik maakt van dit pakket om uw computer te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft NavShExt.dll niet nodig. NavShExt.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 112,248 bytes (71% van alle voorkomende bestanden), 218,240 bytes of 118,640 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/navshext.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872 of A8F38D8D-E480-4D52-B7A2-731BB6995FDD. Programma heeft geen zichtbaar venster. NavShExt.dll is een bestand met Verisign signatuur. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het bestand is geen Windows kernbestand. Programma kan gedeïnstalleerd worden in het Configuratiescherm. Het kan het gedrag van Internet Explorer veranderen of monitoren. Er is geen gedetailleerde omschrijving van deze dienst. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 29% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als NavShExt.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het NavShExt.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als Norton AntiVirusNAVShellExt Module de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
54 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over NavShExt.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met NavShExt op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende NavShExt proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de NavShExt.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

NavShExt scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.