Home > Bestanden > nopdb.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een nopdb fout

Nopdb.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of nopdb.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om nopdb.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update NOPDB. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat nopdb.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Nopdb.exe bestandsinfo

Het proces NOPDB hoort bij de software Norton Speed Disk (versie 7.0 for, 6.0 for, 6.0 for Windows NT, 7.0 for Windows NT, 7.0 for Windows) of Norton SystemWorks of Outerinfo van Symantec (www.symantec.com)..

Omschrijving: nopdb.exe is een systeem voor Speed Disk, een onderdeel van Norton Utilities dat wordt gebruikt om harde schijf partities te defragmenteren voor betere prestaties. Het wordt gebruikt om Speed Disk op bepaalde tijdstippen te laten lopen, meestal wanneer een PC inactief is (ochtend of in het weekend). Indien uitgeschakeld kan Speed Disk kan nog steeds normaal worden uitgevoerd normaal, maar u verliest de programmeringsfunctionaliteit.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft nopdb.exe niet nodig. Bestand nopdb.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (e.g. C:\Program Files\NORTON~1\Speed Disk\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 172,065 bytes (42% van alle voorkomende bestanden), 176,161 bytes, 176,193 bytes of 181,672 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/nopdb.exe.html 
Het programma is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeembestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 35% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als nopdb.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het nopdb.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
40 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over nopdb.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met nopdb op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met nopdb te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het nopdb.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

nopdb scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.