Home > Bestanden > notepad.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een notepad fout

Het echte notepad.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

NoTEPad is een afkorting voor No-Frills Text Editing Pad

Notepad.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of notepad.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om notepad.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Kladblok. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat notepad.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Notepad.exe bestandsinfo

Het proces Kladblok hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: notepad.exe is belangkrijg voor Windows. Notepad.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 179,712 bytes (41% van alle voorkomende bestanden), 69,120 bytes en nog 10 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/notepad.exe.html 
Notepad.exe is een Windows systeemcomponent. Het proces heeft een zichtbaar venster. Notepad.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

  • Als notepad.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk. Bestandsformaat is 193,536 bytes (38% van alle voorkomende bestanden), 221,184 bytes en nog 4 varianten. Het bestand is een Windows systeembestand. De toepassing is niet zichtbaar. Bestand notepad.exe is een bestand met Microsoft signatuur.
  • Als notepad.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk. Bestandsformaat is 179,712 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 208,896 bytes en nog 7 varianten. Het bestand is een Windows systeemcomponent. Het proces heeft een zichtbaar venster. Bestand notepad.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand.
  • Als notepad.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 70,144 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als notepad.exe. Controleer daarom het notepad.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
73 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over notepad.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met notepad op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met notepad te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het notepad.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

notepad scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.