Home > Bestanden > nprotect.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een nprotect fout

Nprotect.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of nprotect.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om nprotect.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Norton Protection Status. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat nprotect.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Nprotect.exe bestandsinfo

Het proces Norton Protection Status hoort bij de software Norton Utilities (versie 2003 for, 2003 for Windows, 2002 for Windows, 2002 for) of Norton SystemWorks (versie 2004) van Symantec (www.symantec.com)..

Omschrijving: nprotect.exe is een component van de Norton Utilities van Symantec. Dit proces voegt een extra laag van bescherming toe aan het per ongeluk wissen van bestanden, door het moeilijker te maken om de Windows prullenbak te legen. Het is een optioneel onderdeel, maar het beëindigen van het proces is niet verstandig – deactiveer in plaats daarvan deze optie vanuit Norton Utilities als je er geen gebruik van wilt maken.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft nprotect.exe niet nodig. Nprotect.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" - usually C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Utilities\ of C:\Program Files\Norton AntiVirus\AdvTools\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 135,168 bytes (51% van alle voorkomende bestanden), 95,832 bytes, 81,920 bytes of 95,328 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/nprotect.exe.html 
De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 30% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als nprotect.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het nprotect.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
46 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over nprotect.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met nprotect op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met nprotect te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het nprotect.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

nprotect scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.