Home > Bestanden > nv4_mini.sys Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een nv4_mini fout

Het echte nv4_mini.sys bestand is een software component van Nvidia RIVA TNT door Nvidia.

nv4_mini is een afkorting voor Nvidia NV4 chipset miniport driver

Nv4_mini.sys is een Windows stuurprogramma. Een stuurprogramma is een klein software programma dat uw computer in staat stelt te communiceren met hardware of aangesloten apparaten. Dit betekend dat een stuurprogramma directe toegang heeft tot de kern van het besturingssysteem, hardware, etc.
Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of nv4_mini.sys een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om nv4_mini.sys gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update NVIDIA Compatible Windows. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat nv4_mini.sys voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Nv4_mini.sys bestandsinfo

Het proces NVIDIA Compatible Windows (versie 2000 Miniport Driver, Version 93.71, 2000 Miniport Driver, Version 56.73, 2000 Miniport Driver, Version 91.48, 2000 Miniport Driver, Version 169.23, 2000 Miniport Driver, Version 177.79, 2000 Miniport Driver, Version 82.08, 2000 Miniport Driver, Version 169.21, 2000 Miniport Driver, Version 101.33, 2000 Miniport Driver, Version 191.07, 2000 Miniport Driver, Version 197.45, 2000 Miniport Driver, Version 101.19, 2000 Miniport Driver, Version 93.81, 2000 Miniport Driver, Version 169.28, 2000 Miniport Driver, Version 52.16, ...) of NVIDIA Windows XP Miniport Driver (versie 307.83, 280.26, 275.33) hoort bij de software NVIDIA Compatible Windows (versie 2000 Miniport Driver) of NVIDIA Windows XP Miniport Driver of nv van NVIDIA (www.nvidia.com)..

Omschrijving: nv4_mini.sys wordt geïnstalleerd en gebruikt op computers met grafische kaarten van NVidia. Dit programma is een essentieel onderdeel van je grafische systeem, en als je dit programma beëindigt of verwijdert, kan je videokaart niet langer meer correct functioneren.

Gedetailleerde Analyse: nv4_mini.sys is belangkrijg voor Windows. Nv4_mini.sys bevindt zich in de map C:\Windows\System32\drivers. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 3,994,624 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 1,897,408 bytes en nog 33 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/nv4_mini.sys.html 
De driver kan gestart of gestopt worden vanuit Diensten in het Configuratiescherm of door andere programma's. Nv4_mini.sys is een Windows kernsysteembestand. Het programma is niet zichtbaar. Er is geen gedetailleerde omschrijving van deze dienst. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. nv4_mini.sys lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 11% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als nv4_mini.sys, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32\drivers bevinden. Controleer daarom het nv4_mini.sys proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
48 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over nv4_mini.sys, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met nv4_mini op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met nv4_mini te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het nv4_mini.sys proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

nv4_mini scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.