Home > Bestanden > NvMcTray.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een NvMcTray fout

Het echte NvMcTray.dll bestand is een software component van Nvidia Media Center Edition door Nvidia.

NvMCTray is een afkorting voor Nvidia Media Center Tray Library

NvMcTray.dll is een Windows DLL bestand. DLL is de afkorting voor Dynamic Link Library. DLL bestanden zijn nodig voor programma's of web browser uitbreidingen, omdat ze programma code, gegevens en hulpmiddelen bevatten Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of NvMcTray.dll een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om NvMcTray.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update NVIDIA Media Center Library. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat NvMcTray.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

NvMcTray.dll bestandsinfo

Het proces NVIDIA Media Center Library hoort bij de software NVIDIA Media Center Library van NVIDIA (www.nvidia.com)..

Omschrijving: Dit programma implementeert een systeemtray pictogram voor de grafische kaart van Nvidia. Het programma wordt uitgevoerd tijdens het opstarten van het systeem om het standaard videoprofiel te laden. Het pictogram blijft in de systeemtray om snelle toegang tot het Nvidia Media Center mogelijk te maken en zo diverse instellingen te kunnen wijzigen. Het maakt geen onderdeel uit van de Nvidia stuurprogramma’s en is niet essentieel voor het goed functioneren van het grafische subsysteem.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft NvMcTray.dll niet nodig. Bestand NvMcTray.dll bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 86,016 bytes (48% van alle voorkomende bestanden), 81,920 bytes en nog 7 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/nvmctray.dll.html 
Het programma heeft een zichtbaar venster. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, DEFAULT\Run). Het is geen Windows systeemcomponent. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als NvMcTray.dll, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het NvMcTray.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
61 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over NvMcTray.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met NvMcTray op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met NvMcTray te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het NvMcTray.dll proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

NvMcTray scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.