Home > Bestanden > rthdcpl.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een rthdcpl fout

Rthdcpl.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of rthdcpl.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om rthdcpl.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Realtek HD Audio Control Panel. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat rthdcpl.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Rthdcpl.exe bestandsinfo

Het proces Realtek HD Audio Control Panel hoort bij de software Realtek HD Audio Sound Effect Manager van Realtek Semiconductor (www.realtek.com.tw)..

Omschrijving: Windows heeft rthdcpl.exe niet nodig. Bestand rthdcpl.exe bevindt zich in de map C:\Windows of soms in een submap van "C:\Users\USERNAME". Het bestandsformaat op Windows 10/8/7/XP is 13,179,660 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/rthdcpl.exe.html 
Er is een pictogram voor dit programma op de taakbalk naast de klok. Het is geen Windows systeembestand. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Rthdcpl.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 11% gevaarlijk.

  • Als rthdcpl.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 29,696 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, User Shell Folders). Het bestand is geen Windows kernbestand. Rthdcpl.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als rthdcpl.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows bevinden. Controleer daarom het rthdcpl.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
59 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over rthdcpl.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met rthdcpl op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met rthdcpl te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het rthdcpl.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

rthdcpl scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.