Home > Bestanden > rundll.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een rundll fout

Rundll.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of rundll.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om rundll.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Generic Host Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat rundll.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Rundll.exe bestandsinfo

Het proces Generic Host Process for Win32 Services of bitcoin-miner of padFecVgm hoort bij de software Generic Host Process for Win32 Services of UnJapan of PTTmMBmbvAhSe of Bitcoin Miner van Microsoft (www.microsoft.com) of bit of Ufasoft (www.ufasoft.com)..

Omschrijving: Windows heeft rundll.exe niet nodig. Rundll.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 164,864 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 59,900 bytes, 430,080 bytes of 384,000 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/rundll.exe.html 
De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, MACHINE\Run, Run). Het bestand is geen Windows systeembestand. Bestand rundll.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Programma heeft geen zichtbaar venster. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Rundll.exe kan andere programma's manipuleren, inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk.

  • Als rundll.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 44% gevaarlijk. Bestandsformaat is 37,888 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 1,560,252 bytes, 709,120 bytes of 2,422,272 bytes. Rundll.exe is geen Windows systeembestand. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Rundll.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als rundll.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,997,739 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, MACHINE\Run, Run). Bestand rundll.exe is geen Windows kernbestand.
  • Als rundll.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 96% gevaarlijk. Bestandsformaat is 113,803 bytes.
  • Als rundll.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 19,456 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als rundll.exe. Controleer daarom het rundll.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over rundll.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met rundll op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met rundll te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het rundll.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

rundll scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.