Home > Bestanden > secdrv.sys Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een secdrv fout

Secdrv.sys is een Windows stuurprogramma. Een stuurprogramma is een klein software programma dat uw computer in staat stelt te communiceren met hardware of aangesloten apparaten. Dit betekend dat een stuurprogramma directe toegang heeft tot de kern van het besturingssysteem, hardware, etc.
Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of secdrv.sys een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om secdrv.sys gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Macrovision SECURITY Stuurprogramma. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat secdrv.sys voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Secdrv.sys bestandsinfo

Het proces Macrovision SECURITY Driver of Security Driver hoort bij de software Macrovision SECURITY Driver of Security Driver of Security Windows NT of Security Windows NT/2K/XP van Macrovision Corporation, Macrovision Europe Limited, and Macrovision Japan and Asia K.K (www.macrovision.com) of Macrovision Europe (www.macrovision.com)..

Omschrijving: Dit besturingsprogramma is onderdeel van Macrovision's SafeDisc kopieerbeveiliging. SafeDisc is ontworpen om piraterij van PC spelletjes te voorkomen, maar is omstreden sinds de invoering ervan wegens het veroorzaken van problemen op vele computers. Het vormt een potentieel gevaar voor de veiligheid omdat het ring 0 (kernel) toegang verschaft tot programma's waarmee het werkt. Merk op dat beëindiging van het proces kan leiden tot het niet meer functioneren van het spel waarmee het geinstalleerd was.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft secdrv.sys niet nodig. Bestand secdrv.sys bevindt zich in de map C:\Windows\System32\drivers. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 20,480 bytes (71% van alle voorkomende bestanden), 163,644 bytes en nog 11 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/secdrv.sys.html 
De driver kan gestart of gestopt worden vanuit Diensten in het Configuratiescherm of door andere programma's. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Secdrv.sys is geen Windows kernbestand. Secdrv.sys is een bestand met Microsoft signatuur. secdrv.sys lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als secdrv.sys, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32\drivers bevinden. Controleer daarom het secdrv.sys proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
55 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over secdrv.sys, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met secdrv op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met secdrv te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het secdrv.sys proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

secdrv scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.