Home > Bestanden > ShellHook.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een ShellHook fout

ShellHook.dll is een Windows DLL bestand. DLL is de afkorting voor Dynamic Link Library. DLL bestanden zijn nodig voor programma's of web browser uitbreidingen, omdat ze programma code, gegevens en hulpmiddelen bevatten Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of ShellHook.dll een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om ShellHook.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update ShellHook.dll. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat ShellHook.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

ShellHook.dll bestandsinfo

Het proces TODO: Dateibeschreibung of QuickTest Professional of Citrix Receiver ShellHook DLL of GOM AUDIO of Astra

hoort bij de software TODO: Produktname of ewido security suite of QuickTest Professional of Astra of ewido anti-malware of Intel® PRO Network Connections Drivers of VIPRE Internet Security of Citrix Systems

van TODO: Firmenname of Mercury Interactive (www8.hp.com/us/en/software/enterprise-software.html) of Hewlett-Packard Development Company, L.P (www.hp.com) of GRETECH of Citrix Systems (www.citrix.com)..

Omschrijving: shellhook.dll was onderdeel van de Exido Security Suite en maakt nu deel uit van de anti spyware functionaliteiten welke gebaseerd zijn op de applicatielijst. Deze shell hook houdt een lijst bij van processen die geactiveerd moeten worden bij applicaties en de gebruiker wordt op elke afwijking attent gemaakt.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft ShellHook.dll niet nodig. ShellHook.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van C:\ of in een submap van de map "Mijn Bestanden". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 39,488 bytes (91% van alle voorkomende bestanden), 57,344 bytes, 24,576 bytes of 264,584 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/shellhook.dll.html 
Dit is een speciaal .dll bestand (Dynamic Link Library), dat automatisch start als programma's worden gelanceerd. Daardoor kan het het opstarten van al je programma's monitoren en manipuleren. Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het monitors het opstarten van programma's. ShellHook.dll lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk.

  • Als ShellHook.dll wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 34,304 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 70,656 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Programma is niet zichtbaar. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Het is geen Windows systeembestand. ShellHook.dll kan inputs onthouden.
    U kunt het programma VIPRE Internet Security verwijderen, of de software ontwikkelaar om ondersteuning vragen. Klik op VIPRE Internet Security in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen.
  • Als ShellHook.dll wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 46,592 bytes, 49,209 bytes of 45,568 bytes. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het monitors het opstarten van programma's. ShellHook.dll is geen Windows systeemcomponent. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. ShellHook.dll kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
    Als u het programma wil verwijderen, gaat u naar het Configuratiescherm ⇒ Software ⇒ QuickTest Professional.
  • Als ShellHook.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,584 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 42,104 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als ShellHook.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het ShellHook.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
37 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over ShellHook.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met ShellHook op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met ShellHook te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het ShellHook.dll proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

ShellHook scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.