Home > Bestanden > slpd.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een slpd fout

Slpd.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of slpd.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om slpd.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Service Location Protocol. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat slpd.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Slpd.exe bestandsinfo

Het proces Service Location Protocol of OpenSLP (versie 2.0.0 0 x86) hoort bij de software OpenSLP (versie 2.0.0 0 x86) of Avid DS van of Avid (www.avid.com)..

Omschrijving: Windows heeft slpd.exe niet nodig. Slpd.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 88,576 bytes (75% van alle voorkomende bestanden), 92,160 bytes of 102,400 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/slpd.exe.html 
De naam van de service is "slpd".
Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk.

Als slpd.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 223,744 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 144,896 bytes. Bestand slpd.exe is geen Windows systeemcomponent. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het proces kan verwijderd worden door middel van het configuratiescherm. Add\Remove programs applet. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan.
In het geval dat u problemen ondervindt met het gebruik van slpd.exe, kunt u in het ondersteuning gedeelte van de website van Avid zoeken naar een oplossing, of het programma verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Avid DS of OpenSLP 2.0.0 0 x86).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als slpd.exe. Controleer daarom het slpd.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over slpd.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met slpd op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met slpd te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het slpd.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

slpd scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.