Home > Bestanden > Startup.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een Startup fout

Het echte Startup.exe bestand is een software component van Quick Startup door Glarysoft.

Startup is een afkorting voor Quick Startup Launcher

Startup.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of Startup.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om Startup.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Startup MFC Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat Startup.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Startup.exe bestandsinfo

Het proces Startup MFC Application of Creative Element Power Tools Startup module hoort bij de software Startup Application of Data Deposit Box of Creative Element Power Tools van Creative Element (www.creativelement.com) of Kaspersky Lab (www.kaspersky.com)..

Omschrijving: Windows heeft Startup.exe niet nodig. Startup.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 24,576 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 139,264 bytes, 72,208 bytes of 254,944 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/startup.exe.html 
Bestand Startup.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: User Shell Folders, MACHINE\Run, MACHINE\User Shell Folders, Run). Startup.exe kan andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 27% gevaarlijk.

  • Als Startup.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 65,536 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: User Shell Folders, MACHINE\Run, MACHINE\User Shell Folders, Run). Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Startup.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.
  • Als Startup.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 57,344 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 53,248 bytes of 36,864 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: User Shell Folders, MACHINE\Run, MACHINE\User Shell Folders, Run). Bestand Startup.exe is geen Windows kernbestand.
  • Als Startup.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 367,104 bytes.
  • Als Startup.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 28% gevaarlijk. Bestandsformaat is 77,824 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Startup.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Startup.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
54 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over Startup.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Startup op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met Startup te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het Startup.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

Startup scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.