Home > Bestanden > system.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een system fout

Het echte system.exe bestand is een software component van Malware door onbekend.

System.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of system.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om system.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update honey. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat system.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

System.exe bestandsinfo

Het proces honey of YabmClient of love of Services and Controller app of Windows Explorer of HB Inject Application (versie 1.2.1.1007) of Microsoft Corporation„z. All rights reser of c1

hoort bij de software F YOU of honey of thanhminh of YabmClient of Global of Microsoft Windows Operating System of Project1 of scvhost

van Microsoft (www.microsoft.com) of Razor1911 of Microsoft Corporation„z. All rights reser of HB Software (www.hbssonline.com) of opp of Qagco..

Omschrijving: Windows heeft system.exe niet nodig. System.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 82,432 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 69,632 bytes en nog 26 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/system.exe.html 
Het is geen Windows kernbestand. Er is geen bestandsinformatie. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. System.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en zichzelf verbergen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk.

 • Als system.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk. Bestandsformaat is 159,744 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 65,536 bytes en nog 4 varianten. System.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma is niet zichtbaar. System.exe is geen Windows kernbestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, MACHINE\RunServices, Run, win.ini, User Shell Folders, Winlogon\Shell). System.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
 • Als system.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,899,456 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 44,544 bytes en nog 4 varianten. Programma heeft geen bestandsomschrijving. System.exe is geen Windows kernbestand. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, MACHINE\RunServices, Run, win.ini, User Shell Folders, Winlogon\Shell). Het proces heeft geen zichtbaar venster. System.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
 • Als system.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 62,441 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 24,576 bytes, 155,476 bytes of 683,039 bytes.
 • Als system.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,440,768 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 112,128 bytes of 843,776 bytes.
 • Als system.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 386,378 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 1,606,656 bytes.
 • Als system.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 118,784 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 125,440 bytes.
 • Als system.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 233,472 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 225,280 bytes.
 • Als system.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 473,600 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als system.exe. Controleer daarom het system.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
42 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over system.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met system op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met system te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het system.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

system scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.