Home > Bestanden > Toolbar.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus Toolbar te verwijderen

Sommige anti-malware programma's categoriseren Toolbar.dll als een schadelijke extensie voor Internet Explorer: bv. Toolbar:W32/Mostofate.X (gevonden door F-Secure), en Adware.Generic.86752 (gevonden door BitDefender). Dit soort invoegtoepassingen kunnen advertenties tonen, uw computer vertragen en allerlei andere fouten veroorzaken. Als u zich niet kunt herinneren dat u de bijbehorende FreeCause Toolbar software heeft geinstalleerd, is dat geen verrassing. In de meeste gevallen wordt dit soort adware bijkomend geinstalleerd wanneer u een freeware product installeert, zoals Youtube Downloader of een PDF Converter. In het volgende deel kunt u meer lezen over FreeCause Toolbar en hoe ervan af te komen.

Klik hier om de FreeCause Toolbar malware automatisch te verwijderen.

Hints om Toolbar.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update FreeCause Toolbar. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat Toolbar.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Toolbar.dll bestandsinfo

Het proces FreeCause Toolbar of IE Toolbar Engine of Internet Explorer Toolba of IE Toolbar

hoort bij de software AddThis Toolbar of Dogpile Bundle Toolbar of ToolbarBrowser of Gamers Unite! Snag Bar of SocialRibbons (versie LP 1, LP2, LP5, LP4) of FreeCause Toolbar of Dogpile Toolbar of BucksBee Loyalty Plugin - Softonic of Nectar Search Toolbar of InboxDollars of IE Toolbar of BucksBee Loyalty Plugin - OpenInstall of MyPoints Point Finder of IE Toolba of Shopping4Causes Shopping Plugin of Webs Credits (versie 2) of MyPoints Toolbar of Slownik LING of Pink Ribbon Toolbar of IBM Toolbar of CoolChaser Toolbar of MouseHunt Toolbar of Gaia Online Toolbar of AIR MILES TOOLBAR

van ToolbarBrowser.com of Velocity Services of IE Toolbar (www.debugbar.com) of Savings Apps of TENCENT (www.tencent.com)..

Omschrijving: Windows heeft Toolbar.dll niet nodig. Bestand Toolbar.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (e.g. C:\Program Files\aol toolbar\ of C:\Program Files\TrustyHound-TB\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 487,424 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 1,534,976 bytes en nog 61 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/toolbar.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is CD292324-974F-4224-D074-CACA427AA030 of 7679B913-4B4F-4E84-8A80-E190D08D45E7 of nog 59 varianten. De toepassing is niet zichtbaar. Toolbar.dll is geen Windows systeembestand. Het kan Internetbrowser monitoren. Er is geen omschrijving van het programma. Toolbar.dll kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk.

Als Toolbar.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,310,144 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 722,288 bytes. Programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows systeembestand. Toolbar.dll kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Toolbar.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Toolbar.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als FreeCause Toolbar de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
39 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over Toolbar.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Toolbar op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende Toolbar proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de Toolbar.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

Toolbar scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.