Home > Bestanden > Uninstall.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een Uninstall fout

Het echte Uninstall.exe bestand is een software component van InstallShield door Flexera Software.

Uninstall.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of Uninstall.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om Uninstall.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Installer Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat Uninstall.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Uninstall.exe bestandsinfo

Het proces Installer Module of PuppetShow (versie 8 - The Face of Humanity CE) of Safe Connect Uninstaller of ToolbarUnInstaller of Installer for Zuma Deluxe (versie WT089455) of DomaUninstaller

hoort bij de software Safe Connect of vShare Plugin of Chromium of AntiSpywareXP (versie 2009) of DomaUninstaller of Zuma Deluxe

van Magnetbyte of Awimba of Impulse Point (www.impulse.com) of iMedix Web Technologies LTD (www.imedix.com) of WildTangent (www.wildtangent.com)..

Omschrijving: Windows heeft Uninstall.exe niet nodig. Bestand Uninstall.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 3,876,064 bytes (28% van alle voorkomende bestanden), 107,064 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/uninstall.exe.html 
Het programma is niet zichtbaar. Bestand Uninstall.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Uninstall.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 39% gevaarlijk.

 • Als Uninstall.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 49% gevaarlijk. Bestandsformaat is 421,888 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 69,258 bytes of 448,000 bytes. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Uninstall.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Chromium).
 • Als Uninstall.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 65,024 bytes. Het proces heeft een zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\User Shell Folders, MACHINE\RunOnce). Het is geen Windows kernbestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Uninstall.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Uninstall.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als Installer Module de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
 1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
 2. Klik op Internet options.
 3. Klik op de Advanced tabtoets.
 4. Klik op de Reset... knop.
 5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over Uninstall.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Uninstall op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met Uninstall te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het Uninstall.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

Uninstall scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.