Home > Bestanden > uphclean.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een uphclean fout

Het echte uphclean.exe bestand is een software component van User Profile Hive Cleanup door Microsoft.

UPHClean is een afkorting voor User Profile Hive Cleanup Service

Uphclean.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of uphclean.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om uphclean.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update User Profile Hive Cleanup Service. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat uphclean.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Uphclean.exe bestandsinfo

Het proces User Profile Hive Cleanup Service hoort bij de software User Profile Hive Cleanup of User Profile Hive Cleanup Service of UPHClean_16D van Microsoft (www.microsoft.com) of Windows® Codename Longhorn DDK provider..

Omschrijving: Windows heeft uphclean.exe niet nodig. Uphclean.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in de map C:\Windows\System32 (normally C:\Program Files\UPHClean\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 241,725 bytes (76% van alle voorkomende bestanden), 399,872 bytes of 192,573 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/uphclean.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Bestand uphclean.exe is geen Windows systeembestand. Het proces kan gedeïnstalleerd worden in het Configuratiescherm. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 32% gevaarlijk.

  • Als uphclean.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk. Bestandsformaat is 241,725 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 200,765 bytes. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows systeembestand.
  • Als uphclean.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk. Bestandsformaat is 241,725 bytes. Het programma kan verwijderd worden door middel van het configuratiescherm. Add\Remove programs applet. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Uphclean.exe is geen Windows systeembestand.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als uphclean.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het uphclean.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Een service voor hulp bij traag afmelden en niet-opgeloste profielproblemen. (nadere informatie)
peter.van.o
58 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet").
Als je meer weet over uphclean.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met uphclean op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met uphclean te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het uphclean.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

uphclean scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.