Home > Bestanden > userinit.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een userinit fout

Userinit.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of userinit.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om userinit.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Userinit Logon Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat userinit.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Userinit.exe bestandsinfo

Het proces Userinit Logon Application of honey of hello of task of love of Aanmeldingstoepassing Userinit hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of honey of F YOU of thanhminh of Hav_online of THANHMINH of Besturingssysteem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: userinit.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand userinit.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 26,624 bytes (19% van alle voorkomende bestanden), 104,960 bytes en nog 19 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/userinit.exe.html 
Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Userinit.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 29% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als userinit.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 69,632 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 82,432 bytes en nog 20 varianten. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Userinit, User Shell Folders). Het bestand is geen Windows kernbestand. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Userinit.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Userinit.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
  • Als userinit.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,576 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Userinit, User Shell Folders). Het is geen Windows kernbestand.
  • Als userinit.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk. Bestandsformaat is 22,016 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 22,528 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als userinit.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het userinit.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over userinit.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met userinit op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met userinit te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het userinit.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

userinit scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.